Romige Quinoa met Tofu en Paddenstoelen

Een makkelijk receptje voor dagen zonder vlees!

Voorbereiding

5 minuten

Bereiding

35 minuten

Aantal personen

Ingrediënten

  • 300 g paddenstoelenmix

  • 200 g quinoa

  • 200 ml of een half blik kokosmelk

  • 100 ml water

  • 200g tofu; in kleine gelijke blokjes

  • 1 eetlepel olijfolie

  • kurkuma

  • paprika poeder

  • tijm

  • rozemarijn (of Provençaalse kruiden)

  • currykruiden

Hoe

Stap 1

Spoel de quinoa en doe hem met de kokosmelk en het water in een pot en breng op een hoog vuur aan de kook. Wanneer het water kookt, zet op een laag vuur en laat nog 10 minuten doorkoken. Voeg de paddenstoelen toe en laat nog 5 minuten verder koken. Zet het vuur af en laat de quinoa 5 minuten rusten.


Stap 2

Verhit de olie in een pan en voeg de tofu toe. Kruid met kurkuma, paprikapoeder, tijm, rozemarijn en currykruiden. Roerbak de tofu gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur.


Stap 3

Serveer de quinoa en paddenstoelen met de kruidige tofu. Smakelijk!

Tips