Hummus met gegrilde paprika

Voorbereiding

5 minuten

Bereiding

25 minuten

Aantal personen

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten

  • 1 paprika

  • 3 eetlepels tahini

  • 2 teentjes look

  • 4 koffielepels paprikapoeder

  • 2 koffielepels cayenepoeder

  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe

Stap1

Verwarm je oven voor op 200°.


Stap2

Was en snij de paprika in kleine stukjes. Doe de stukjes in een  ovenschotel, meng ze met de olijfolie en plaats gedurende 20 minuten in  de oven. De paprika stukjes zijn klaar wanneer het velletje er bruin  begint uit te zien.


Stap3

Snij de knoflook in kleine stukjes.


Stap4

Mix de kikkererwten met de tahini, knoflook en kruiden tot een glad mengsel.


Stap5

Voeg de gegrilde paprikastukjes toe en mix nog eens goed door. Je  kan wat gegrilde paprika apart houden om te gebruiken als topping.


Stap6

Serveer als dip of plantaardig broodbeleg.

Tips

  • Doe het vocht dat bij de kikkererwten zit niet weg. Het zorgt ervoor dat je hummus lekker romig is.