Hummus met gegrilde paprika

Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
25 minuten
Aantal personen
Ingrediënten
1 blik kikkererwten
1 paprika
3 eetlepels tahini
2 teentjes look
4 koffielepels paprikapoeder
2 koffielepels cayenepoeder
1 eetlepel olijfolie
Hoe
Stap1
Verwarm je oven voor op 200°.
Stap2
Was en snij de paprika in kleine stukjes. Doe de stukjes in een ovenschotel, meng ze met de olijfolie en plaats gedurende 20 minuten in de oven. De paprika stukjes zijn klaar wanneer het velletje er bruin begint uit te zien.
Stap3
Snij de knoflook in kleine stukjes.
Stap4
Mix de kikkererwten met de tahini, knoflook en kruiden tot een glad mengsel.
Stap5
Voeg de gegrilde paprikastukjes toe en mix nog eens goed door. Je kan wat gegrilde paprika apart houden om te gebruiken als topping.
Stap6
Serveer als dip of plantaardig broodbeleg.
Tips
Doe het vocht dat bij de kikkererwten zit niet weg. Het zorgt ervoor dat je hummus lekker romig is.