Loaded Sweet Potato

Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
50 minuten
Aantal personen
Ingrediënten
Sweet potato:
1 (kleine) zoete aardappel
5 kerstomaatjes
1/2 limoen
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel cayennepoeder
2 eetlepels hummus
1 eetlepel geroosterde kikkererwten
Guacamole:
1/2 avocado
1/2 limoen
2 kerstomaatjes
1/4 rode ui
Snuifje peper en zout
Hoe
Stap 1
Verwarm je oven voor op 200°.
Stap 2
Was de zoete aardappel en snij hem overlangs in 2. Wrijf in met wat limoensap, kaneel en cayennepeper (aan de opengesneden zijde).
Stap 3
Leg de 2 helften, met de opengesneden zijde naar beneden, op een bakplaat en plaats in de oven gedurende 30-40 minuten. De zoete aardappel is klaar wanneer ze zacht aanvoelt als je erop duwt.
Stap 4
Maak ondertussen de guacamole. Plet de avocado en snij de kerstomaatjes en rode ui in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten onder elkaar.
Stap 5
Smeer 2 eetlepels hummus op de ene en 2 eetlepels guacamole op de andere aardappelhelft.
Stap 6
Voeg andere toppings zoals geroosterde kikkererwten en kerstomaatjes.
Stap 7
Smakelijk!
Tips
Je kan de kikkererwten en de zoete aardappelhelften op hetzelfde moment klaarmaken in de oven.
De hummus maakte ik een dag op voorhand maar je kan ook je favoriete hummus uit de winkel gebruiken.
Ik gebruikte zelf een heel simpel recept voor de guacamole. Maar je kan hier ook guacamole uit de winkel gebruiken.