Loaded Sweet Potato

Voorbereiding

10 minuten

Bereiding

50 minuten

Aantal personen

Ingrediënten

Sweet potato:

  • 1 (kleine) zoete aardappel

  • 5 kerstomaatjes

  • 1/2 limoen

  • 1 koffielepel kaneel

  • 1 koffielepel cayennepoeder

  • 2 eetlepels hummus

  • 1 eetlepel geroosterde kikkererwten


Guacamole:

  • 1/2 avocado

  • 1/2 limoen

  • 2 kerstomaatjes

  • 1/4 rode ui

  • Snuifje peper en zout

Hoe

Stap 1

Verwarm je oven voor op 200°.


Stap 2

Was de zoete aardappel en snij hem overlangs in 2. Wrijf in met wat limoensap, kaneel en cayennepeper (aan de opengesneden zijde).


Stap 3

Leg de 2 helften, met de opengesneden zijde naar beneden, op een bakplaat en plaats in de oven gedurende 30-40 minuten. De zoete aardappel is klaar wanneer ze zacht aanvoelt als je erop duwt.


Stap 4

Maak ondertussen de guacamole. Plet de avocado en snij de kerstomaatjes en rode ui in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten onder elkaar.


Stap 5

Smeer 2 eetlepels hummus op de ene en 2 eetlepels guacamole op de andere aardappelhelft.


Stap 6

Voeg andere toppings zoals geroosterde kikkererwten en kerstomaatjes.


Stap 7

Smakelijk!

Tips

  • Je kan de kikkererwten en de zoete aardappelhelften op hetzelfde moment klaarmaken in de oven.

  • De hummus maakte ik een dag op voorhand maar je kan ook je favoriete hummus uit de winkel gebruiken.

  • Ik gebruikte zelf een heel simpel recept voor de guacamole. Maar je kan hier ook guacamole uit de winkel gebruiken.