Chia Jam
Ingrediënten
150 g bessen (ik gebruikte frambozen en blauwe besjes)
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel honing
eventueel nog zoetstof
Voorbereiding
Bereiding
15 - 20 minuten
Aantal personen

Hoe
Stap 1
Doe het fruit in een kleine kookpot en plaats op een middelhoog vuur. Wacht tot het fruit begint te pruttelen (zo’n 10 min) en zet dan op een laag vuur.
Stap 2
Plet het fruit met een vork wanneer je nog wat stukjes wilt of mix het door als je liever een gladde jam hebt.
Stap 3
Voeg de honing en het chiazaad toe en laat verder dikker worden.
Stap 4
Doe de jam in een potje en laat verder afkoelen voor je hem in de frigo zet.
Stap 5
Lekker op brood maar ook als topping bij je favoriete yoghurt, overnight oats of pannenkoeken!
Tips
Je kan ook diepvriesfruit gebruiken. Als je vers fruit gebruikt kan het zijn dat je bij stap 1 een beetje water moet toevoegen.
Vind je de jam niet zoet genoeg? Voeg dan nog een beetje zoetstof zoals Stevia toe.
Wil je de jam wat dikker? Voeg dan wat extra chiazaad toe.
Deze jam bewaar je in de koelkast en is ongeveer 1 week houdbaar.
Je hoeft geen bessen te gebruiken voor dit recept, probeer het ook eens met mango, perziken…