Frambozenpannenkoekjes

Ingrediënten

  • 100 g havermout

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 125 g (plantaardige) yoghurt

  • 2 eetlepels volkoren bloem

  • 1 banaan

  • 1 ei

  • 1 kl kaneel of speculooskruiden

  • 1 eetlepel olijfolie

  • frambozen


Zoete tahinisaus:

  • 2 kl tahini

  • 1 kl honing of agavesiroop

  • (plantaardige) melk

  • Kaneel

Voorbereiding

5 minuten

Bereiding

30 minuten

Aantal personen

Frambozenpannenkoekjes

2 personen

Hoe

Stap 1

Mix alle ingrediënten voor de pannenkoekjes behalve de olijfolie en frambozen door elkaar. Blijf doormixen tot je een vrij glad beslag krijgt. Voeg nu stukjes framboos toe en meng ze door het beslag.


Stap 2

Verhit een beetje olijfolie in een pan. Wanneer de olie warm is zet je het vuur wat lager.


Stap 3

Bak de pannenkoekjes één voor één. Draai de pannenkoekjes om wanneer de bovenkant van je pannenkoekje er droog uitziet.


Stap 4

Maak terwijl je wacht de zoete tahinisaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Voeg net zo veel melk toe tot je de gewenste dikte hebt.


Stap 5

Stapel de pannenkoekjes en voeg je gewenste toppings toe.


Stap 6

Smakelijk!

Tips

  • De pannenkoekjes blijven vrij dik. Wil je dat de bovenkant sneller droog is? Zet dan even een deksel op je pan.

  • Je kan de frambozen ook vervangen door ander fruit zoals blauwe besjes, braambessen, stukjes appel…