Notengranola
Ingrediënten
120 g havervlokken
50 g noten (ik gebruikte een notenmengeling)
bakmargarine
1 eetlepel honing
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
30 minuten - 35 minuten
Aantal personen

Hoe
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Doe net zo’n hoeveelheid bakmargarine bij de havervlokken totdat ze aan elkaar beginnen kleven. Ik gebruikte ongeveer 25 g maar je kan ook meer of minder gebruiken.
Stap 3
Voeg de noten en honing toe en meng goed door elkaar.
Step 4
Spreid het havermengsel uit op een bakplaat en plaats in de oven.
Stap 5
Laat voor ongeveer 15 minuten goudbakken en meng dan eens door elkaar. Laat voor nog 15 – 20 minuten verder bakken tot de granola een goudgele kleur krijgt.
Stap 6
Laat nog een half uurtje (of langer) rusten in de oven zodat de granola brokjes knapperig worden.
Stap 7
Voeg eventueel nog wat gedroogd fruit zoals rozijnen of dadels toe.
Stap 8
Het lekkerst als topping bij yoghurt!
Tips
De granola is zo’n 2 weken houdbaar.
Je kan ook nog zaden zoals lijnzaad of pompoenpitten toevoegen of een paar extra smaakmakers zoals kaneel, speculaaskruiden, vanille…