Notengranola

Ingrediënten

  • 120 g havervlokken

  • 50 g noten (ik gebruikte een notenmengeling)

  • bakmargarine

  • 1 eetlepel honing

Voorbereiding

5 minuten

Bereiding

30 minuten - 35 minuten

Aantal personen

Notengranola

Hoe

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.



Stap 2

Doe net zo’n hoeveelheid bakmargarine bij de havervlokken totdat ze aan elkaar beginnen kleven. Ik gebruikte ongeveer 25 g maar je kan ook meer of minder gebruiken.


Stap 3

Voeg de noten en honing toe en meng goed door elkaar.


Step 4

Spreid het havermengsel uit op een bakplaat en plaats in de oven.


Stap 5

Laat voor ongeveer 15 minuten goudbakken en meng dan eens door elkaar. Laat voor nog 15 – 20 minuten verder bakken tot de granola een goudgele kleur krijgt.


Stap 6

Laat nog een half uurtje (of langer) rusten in de oven zodat de granola brokjes knapperig worden.


Stap 7

Voeg eventueel nog wat gedroogd fruit zoals rozijnen of dadels toe.


Stap 8

Het lekkerst als topping bij yoghurt!

Tips

  • De granola is zo’n 2 weken houdbaar.

  • Je kan ook nog zaden zoals lijnzaad of pompoenpitten toevoegen of een paar extra smaakmakers zoals kaneel, speculaaskruiden, vanille…