Apple Crumble

Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
35 minuten - 40 minuten
Aantal personen
Ingrediënten
Appelvulling:
4 appels
50 g honing of maple syrup
50 g appelmoes
1 eetlepel maiszetmeel
2 theelepels kaneel
½ theelepel nootmuskaat
1 theelepel vanille extract
Crumble:
100 g havermout
60 g bakmargarine
40 g amandelmeel
20 g bruine suiker
1 theelepel kaneel
½ theelepel zout
Hoe
Stap 1
Verwarm je oven voor op 170°.
Stap 2
Schil en snijd de appels in dunne plakjes en doe ze in een grote kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de appelvulling toe en meng goed door elkaar.
Stap 3
Doe de ingrediënten voor de crumble in een andere kom en meng deze ook goed door elkaar.
Stap 4
Doe ongeveer 1/3 van het crumblemengsel bij het appelmengsel.
Stap 5
Neem een ovenschotel en spreid hier eerst het appelmengsel in uit en daar bovenop het crumblemengsel.
Stap 6
Plaats voor 35 – 40 minuten in de oven. Je weet dat de crumble klaar is wanneer het appelmengsel begint te pruttelen en de crumblelaag goudgeel is.
Stap 7
Het ultieme dessert: apple crumble en een bol vanille-ijs. Of doe zoals ik en eet een stuk als ontbijt met je favoriete yoghurt!
Tips
Je kan een appelmoes zonder suiker gebruiken zoals de Materne Appelmoes Zonder Suiker, Hak Appelmoes 0% of AH Biologisch Appelmoes 0%.
Zorg ervoor dat je crumblelaag niet te snel bruin wordt door halverwege tijdens het bakken zilverpapier over de schaal te leggen.
Vegan appelcrumble: gebruik maple syrup i.p.v. honing en kokosolie, een neutrale bakolie of een vegan bakmargarine met hoog vetgehalte (meer dan 70%).