Pindakaasmousse

Voorbereiding

Bereiding

25 minuten + 1 nacht in de koelkast

Aantal personen

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 150 g zijden tofu

  • 120 g pindakaas

  • 100 ml aquafaba (vocht van 1 blik kikkererwten)

  • 1 banaan

  • 45 g ahornsiroop of honing

  • 1 koffielepel limoen- of citroensap

Hoe

Stap1

Mix de tofu, pindakaas, banaan en ahornsiroop goed door elkaar. Plaats in de koelkast.


Stap2

Klop de aquafaba samen met het limoensap gedurende 10 minuten stijf.


Stap3

Vouw de opgeklopte aquafaba door het pindakaasmengsel.


Stap4

Verdeel over 4 kleine potjes en plaats een nacht in de koelkast.


Stap5

Schilfer voor het serveren nog wat pure chocolade over de pindakaasmousse.


Stap6

Enjoy!

Tips

  • Het is belangrijk dat je de aquafaba echt gedurende 10 minuten opklopt. Hij zal als snel stijf lijken maar als je hem dan gebruikt zal je mousse minder luchtig zijn. Het limoensap zorgt er voor dat de opgeklopte aquafaba stabieler blijft.

  • Bij het toevoegen van de ahornsiroop proef je best even. Wil je hem zoeter dan voeg je nog wat extra ahornsiroop toe.