Zoete aardappeltaart

Voorbereiding
1 uur (oven)
Bereiding
55 minuten
Aantal personen
Ingrediënten
Taartbodem:
250 g havermout
100 g 100% notenpasta
2 eetlepels agavesiroop of honing
1 eetlepel zonnebloemolie
snuifje zout
100 – 120 ml koud water
Taartvulling:
2 grote zoete aardappelen
150 ml kokosmelk
2 eetlepels agavesiroop of honing
2 eetlepels maiszetmeel
2 theelepels kaneel, 1 theelepel gemberpoeder
snuifje zout
Hoe
Stap1
Was de zoete aardappelen en bak ze gedurende 50 – 60 min in een oven van 200°C. De zoete aardappel is klaar wanneer ze zacht aanvoelt als je erop duwt.
Stap2
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de taartbodem samen. Voeg het water beetje bij beetje toe tot zich een aaneenklevend deeg vormt.
Stap3
Vet een taart- of springvorm in en duw het deeg aan in de vorm. Plaats in de de koelkast.
Stap4
Haal het velletje van de gebakken zoete aardappelen en mix met de rest van de ingrediënten voor de taartvulling.
Stap5
Vul de taartbodem met de zoete aardappelvulling en plaats gedurende 35 – 40 min in een oven van 180°C.
Stap6
Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Stap7
Smakelijk!
Tips
Het is het makkelijkst om de taartbodem aan te duwen met je handen.
Je kan de taart versieren met amandelschilfers of pecannoten.