Zoete aardappeltaart

Voorbereiding

1 uur (oven)

Bereiding

55 minuten

Aantal personen

Ingrediënten

Taartbodem:

  • 250 g havermout

  • 100 g 100% notenpasta

  • 2 eetlepels agavesiroop of honing

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • snuifje zout

  • 100 – 120 ml koud water


Taartvulling:

  • 2 grote zoete aardappelen

  • 150 ml kokosmelk

  • 2 eetlepels agavesiroop of honing

  • 2 eetlepels maiszetmeel

  • 2 theelepels kaneel, 1 theelepel gemberpoeder

  • snuifje zout

Hoe

Stap1

Was de zoete aardappelen en bak ze gedurende 50 – 60 min in een oven van 200°C. De zoete aardappel is klaar wanneer ze zacht aanvoelt als je erop duwt.


Stap2

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de taartbodem samen. Voeg het water beetje bij beetje toe tot zich een aaneenklevend deeg vormt.


Stap3

Vet een taart- of springvorm in en duw het deeg aan in de vorm. Plaats in de de koelkast.


Stap4

Haal het velletje van de gebakken zoete aardappelen en mix met de rest van de ingrediënten voor de taartvulling.


Stap5

Vul de taartbodem met de zoete aardappelvulling en plaats gedurende 35 – 40 min in een oven van 180°C.


Stap6

Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.


Stap7

Smakelijk!

Tips

  • Het is het makkelijkst om de taartbodem aan te duwen met je handen.

  • Je kan de taart versieren met amandelschilfers of pecannoten.