Indische Pompoensoep

Deze Indische pompoensoep heeft net genoeg pit en kleur om donkere winterdagen door te komen! Hou je van pittig? Voeg dan extra gember toe.

Voorbereiding

20 minuten

Bereiding

35 minuten

Aantal personen

Ingrediënten

  • 1/2 butternut pompoen; geschild, ontpit en in stukken gesneden

  • 1/2 zoete puntpaprika; ontpit en in stukken gesneden

  • 1 aardappel; geschild en in stukken gesneden

  • 1 aardpeer; geschild en in stukken gesneden

  • 1 appel; geschild en in stukken gesneden

  • stukje gember van 2cm; geschild en in kleine stukjes gesneden

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 1/2 citroen (sap)

  • 1 blik kokosmelk

  • 2 lepels (zoutarm) bouillon

  • water

  • 2 theelepels Indische curry

  • 2 theelepels paprikakruiden

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 theelepel tijm

  • peper naar smaak

Hoe

Stap 1

Verhit de sesamolie in een grote soeppan en voeg paprikakruiden, kurkuma, Indische curry en tijm toe. Voeg ook de gember toe en laat 1 à 2 minuutjes meebakken.


Stap 2

Voeg de stukken pompoen, zoete puntpaprika, aardappel, aardpeer en appel toe en laat weer enkele minuten mee bakken.


Stap 3

Strooi (of verkruimel een blokje) bouillon eroverheen en voeg net zo veel water toe tot alle groenten net onder staat. Breng de soep aan de kook, zet op een lager vuur en laat nog 30 minuten doorkoken.


Stap 4

Voeg 1/2e blik kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer.


Stap 5

Gebruik als afwerking nog een beetje kokosmelk en pompoenpitjes.


Stap 6

Smakelijk!

Tips